4 oktober 2024

Bezoek Kunstkring Riel

Bezoek Kunstkring Riel aan Beeldentuin Hugo Voeten in Geel (B)

 

Woensdag 2 oktober bezochten ruim 20 leden van onze kunstkring, met deze keer als uitzondering ook een 6-tal introducés, de bijzonder beeldentuin van Hugo Voeten in Geel (B).

In deze 15 hectare grote private Beeldentuin Hugo Voeten staan honderden werken van tientallen kunstenaars opgesteld. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan. De tuin omvat verschillende zones met telkens een andere sfeer, waaronder een ontwerp van Jacques Wirtz en Erik Dhont.

Ondernemer Hugo Voeten (1940–2017) gaf er zijn eigen toets aan. Hij was een gepassioneerd kunstverzamelaar met een eclectische smaak. Als vermogend eigenaar van een keten supermakten in België reisde hij de hele wereld over op zoek naar kunst die hem aansprak c.q. ontroerde. Zijn collectie omvat parels uit de moderne en hedendaagse kunst met werk van o.a. Panamarenko, Wim Delvoye, Pavel Koichev, Emil Popov, Krum Damianov en vele anderen.

De hierbij gevoegde foto’s geven een indruk van de variatie van de soms zeer indrukwekkende beelden in deze mooie parkachtige omgeving.

De Kunstkring-leden, maar ook de introducés, hebben genoten van dit alles en ook van een lekker Belgisch biertje op de weg terug naar Riel.